.: Menu :.
Home
Реферати
Книги
Конспекти уроків
Виховні заходи
Зразки документів
Реферати партнерів
Завантаження
Завантажити
Електронні книги


????????...

 
��������...
Роздільне харчування - ХВОРОБИ макаронів 


Роздільне харчування

План:

Вступ.............................................................................................3
Значення здорового харчування.................................................5
Про повну відмову від чого-небудь не може бути і мови........6
Нероздільно: здоров'я і стрункість.............................................7
У роздільного харчування є історія............................................8
Висновки.....................................................................................11
Список використаної літератури...............................................12

Вступ

Роздільне харчування - перевірений упродовж віків досвід людства. Він знайшов віддзеркалення в догматах різних світових релігій. Якщо відкласти вбік ідеологічне підґрунтя, то вимога дотримуватися посту, заборони на ту чи ту їжу - це не що інше, як проповідь роздільного харчування. Адже не випадково найсучасніші дієтичні методики спираються на розвантажувальні дієти та розвантажувальні дні. В основі їх - обмеження в їжі: їсти тільки яблука, тільки домашній сир з кефіром або нежирне м'ясо.
Ідея роздільного харчування знову і знову оволодіває масами. У такій живучості щось є, чи не так? Адже недарма стандартний комплексний обід багатьох поколінь "борщ без каші - удівець, а каша без борщу - вдовиця" ніколи не приїдається. Ці страви не змушують шлунок виробляти одночасно різні за складом шлункові соки.
Інтерес до роздільного харчування відродив на початку минулого століття американський лікар Герберт Шелтон. Суть його системи - домогтися максимального спрощення процесу травлення. Наприклад, він наполегливо пропонував відділяти крохмалі від білків. Адже крохмалі перетравлюються у шлунку ферментом, що надходить разом зі слиною, а білки потребують соляної кислоти. Та саме вона пригнічує перетравлювання крохмалів...
В основі заборон та суворих приписів давніх релігій лежить все ж фізіологія. Учення ці зародилися в країнах із теплим кліматом, тому у вимогах зберігати й готувати м'ясо та молоко в різному посуді немає нічого дивного. Потрапивши у сприятливе для розмноження середовище, перескочивши з молока на м'ясо чи зі жмутка зелені на крем тістечка, мікроби вмить можуть перетворити на отруту найспокусливішу страву. От і запеклі атеїсти з ученими ступенями підтримують священиків: м'ясо, рибу, сир, овочі та фрукти слід готувати на різних дошках. Найприскіпливіші з них додають: не можна продукти нести з базару чи з крамниці, перемішавши їх, і зберігати в холодильнику, зваливши докупи.
Цікаво, що деякі зі звичних складових наших страв "вступають між собою в бій" прямо у салатниці чи на тарілці, не дочекавшись, поки ми їх прожуємо чи проковтнемо. Наприклад, ферменти, що містяться в огірках, руйнують аскорбінову кислоту помідорів - найцінніший їхній компонент. Виходить, що поки різали та милувалися червоно-зеленою масою, від помідорів лишилася сама назва...
Інші корисні властивості овочів може "розбити вщент" спосіб приготування. Коли морква зварена, каротин - найцінніший її компонент - засвоюється організмом лише на кілька відсотків. Коли хочете, щоб морква дала користь, - їжте її натертою чи обсмаженою в олії.
Що ж, скаже довірливий читач, відмовитися від гарячої їжі і цілком перейти на сироїдство? Навіщо ж вдаватися до крайніх заходів, все добре в міру. І першим з того, чого варто дотримуватися, є роздільне харчування. Не доведене до абсурду, не "тільки так і не інакше", та все ж. Дотримання настанов, які зведені до "Таблиці поєднуваності продуктів для харчування", ще нікому шкоди не завдавало. Було лише корисним.



Значення здорового харчування

Усвідомлення необхідності стежити за своїм харчування в нашій країні останніми роками набуває все велику популярність. Вся більша кількість цікавиться тим, як вони їдять, наскільки повноцінні їх продукти харчування і як їх корисно комбінувати. Купуючи продукти, ми стали більш прискіпливо їх вибирати. Ми почали віддавати перевагу свіжим і екологічно чистим продуктам. Ми більше, ніж раніше, стежимо за присутністю в раціоні фруктів і овочів, свіжого молока і якісних молочних продуктів. Багато хто вважає, що необов'язково щодня є м'ясо і ковбасу, їх цілком можна замінити картоплею, натуральним рисом і макаронними виробами.
Більшість з нас вже чули про те, що продукти слід правильно поєднувати, проте мало хто може точно сказати, як саме це робити.
Можливо, ви подумаєте, що в даний час лікарі і дослідники-дієтологи «рвуться у відкриті двері». Проте звернете увагу, скільки серед нас ще людей з надмірною вагою, скільки страждає від різних порушень травного тракту, високого тиску, діабету і безлічі інших хвороб, виникнення яких пов'язано з неконтрольованою їдою. Тому, не дивлячись на широку пропаганду різних дієт, можна припустити, що відносно культури харчування щось відсутнє? Можливо, саме роздільне харчування для деяких стане першою сходинкою «драбинки», яка приведе їх до більш розумного способу життя.
Найсприятливішим буде наступне процентне співвідношення найважливіших живильних речовин, що забезпечують людський організм необхідною енергією:
- 12-15 % білків
- 25-30 % жирів
- 55-60 % вуглеводів


Про повну відмову від чого-небудь не може бути і мови

Роздільне харчування — як альтернативна форма — не є дієтою. При найближчому розгляді ви виявите, що роздільне харчування — це повноцінна, смачна, різноманітна їжа, яка не зажадає від вас ніяких жертв. Ви можете їсти як блюда, що містять тваринний білок, тобто м'ясо, рибу, яйця, сирий, так і блюда, багаті вуглеводами, наприклад, рис, макаронні вироби, картопля, хліб і інші зернові. Обов'язково щодня їжте овочі, їх можна комбінувати і з продуктами, багатими білками, і з продуктами, багатими вуглеводами.
Великою перевагою цієї форми харчування є необмежена кількість салатів і свіжих фруктів. Сирими овочами і фруктами ви можете розпочинати і закінчувати день, бажано, щоб вони складали до 80% всієї вашої їжі.
Для багато кого, напевне, важче обмежити споживання солодкого — як фабричного цукру (якого у будь-якому випадку рекомендується вживати в дуже обмеженій кількості), так і різних альтернативних його замінників. Буде простіше відмовитися від освіжних напоїв, що містять багато цукру, скоротити кількість з'їдених пирогів, тортів, пудингів, печива або цукерок, якщо їх замінити солодкими сухофруктами, декількома горіхами або насіннячками.
Відмова від консервів і напівфабрикатів більшості з нас покажеться не таким вже складним. Якщо у вас проблеми з часом, який слідує витратити на покупку і приготування натуральної їжі, краще замість консервів купите заморожені продукти. Такі продукти — найкраща альтернатива свіжим.
Список продуктів у рамках роздільного харчування величезний.  Всі вони повинні бути приготований самим щадним способом, що зберігає життєво необхідні речовини. Те, що не годиться для вживання в сирому вигляді, потрібно варити, тушкувати, запікати або смажити якомога більш щадним способом.
Нероздільно: здоров'я і стрункість

Якщо ви маєте струнку фігуру, роздільне харчування надає вам хороший шанс залишатися довго здоровим. Вірність цього твердження доводять численні медичні факти, статистика. Все починається з обмеженої рухливості окремих частин тіла, з певних лінощів, які неминуче супроводжують надлишок ваги. Від цього з'являються перевантаження скелета, хребта, суглобів, передусім колінних чашок, що призводить до подальшого обмеження руху і рухливості. Якщо рухи завдають болі вам, то ви інстинктивно постараєтеся відмовитися від рухів.
Ще гірше справа йде з невидимими наслідками надмірної ваги: порушеннями роботи серцево-судинної системи, системи кровообігу, станом судин і різними хворобами, пов'язаними з порушенням обміну речовин. Поступово ці симптоми приймають погрожуючі розміри. Слово «фактор ризику» в поєднанні з надміром ваги — у всіх на вустах, проте число страждаючих від надлишку ваги від цього не зменшується. Наслідки для здоров'я можуть бути фатальними. Неминуче також негативний спільний вплив надлишку ваги на ваш настрій і якість життя.


У роздільного харчування є історія

Для натурального, здорового і в міру можливості оздоровлюючого харчування має значення не лише те, що і скільки ми їмо, але і коли і як. На це звернув увагу ще тридцять років тому американський лікар д-р Говард Гей. Він припустив (і знайшов цьому підтвердження в численних історіях хвороб своїх пацієнтів), що безліч так званих хвороб цивілізації зв'язані не лише з сучасним способом життя, але і, передусім, з денатурованими продуктами харчування і способами їх комбінування в процесі їди.
Д-р Гей проаналізував раціони людей, яких ще не торкнулася індустрія виробництва продуктів харчування, незвичних їсти білу муку і рафінований цукор або гамбургери і копчені курячі грудоньки, людей, які не користувалися напівфабрикатами або консервами і не ласували в кондитерських, що бурхливо розвивається. Ці «дикі люди», що мешкають у віддалених районах індійського субконтинента, в основному харчувалися (про це д-р Гей дізнався з докладів колоніальних урядовців) овочами і фруктами, горіхами і зерновими, а також — в невеликих кількостях — молоком і сиром. Вони надзвичайно рідко страждали від язви шлунку або хронічних замків, від сечокам'яної хвороби і подагри, від ревматизму і астми. Пищати, що добувається з оточуючої їх природи, як правило не викликала перенасичення, бо вони рідко мали її в надлишку.
І, навпаки, в «країні достатку», в багатих Сполучених Штатах тридцятих років, реєструвалася страхітливо висока дитяча смертність. Д-р Гей звинувачував в цьому, передусім, спосіб годування грудних дітей, широко пропаговані в ті роки дитячі продукти харчування, що містять надзвичайно багато крохмалів і цукру, а крім того — звичай перегодовувати дітей. Природний же продукт годування немовлят — материнське молоко — майже не застосовувався.
Діти і дорослі за наявності надлишку продуктів харчування страждали від недоліку життєво важливих речовин, необхідних для здоров'я. Ці речовини неможливо удосконалити, модифікувати, рафінувати, вони повинні бути повноцінними, ароматними, натуральними, без хімічних добавок, що використовуються для вирощування і зберігання.
В той час, коли д-р Гей почав пропагувати свої нові принципи, особливо цінним продуктом харчування вважалося м'ясо. Соковитий стейк або ростбіф для більшості людей став символом благополуччя і вишуканої насолоди.
Говорили, що м'ясо дає «життєву силу» і повинне бути основою хорошого раціону. Говорили, що м'ясо дає «життєву силу» і повинне бути основою хорошого раціону.
Д-р Гей, навпаки, стверджував, що середній американець споживає в десять разів більше білків, «протеїнів», ніж йому вимагається, і саме це перебільшення споживання є причиною страхітливого зростання хвороб, пов'язаних з порушенням обміну речовин. Д-р Гей виступив проти занадто високого споживання жирів, що, в поєднанні з недоліком руху, є причиною зайвої ваги і ожиріння, які у свою чергу призводить до поганого самопочуття і хвороб (недостатність травного тракту і порушення кислотно-лужної рівноваги організму, що у свою чергу вело до так званих хвороб цивілізації). Захистом від подібних порушень він рахував роздільний прийом продуктів, багатих білками, і продуктів, багатих вуглеводами. Що він мав на увазі під такими продуктами, ми пояснимо пізніше.
Вимоги д-р Гея в тридцяті роки багато кого вважали занадто революційним. Проте з часом його висновки сталі здаватися вже саме собою розуміючими. Ми знаємо тепер, що більшість його постулатів є розумною і до сьогоднішнього дня їх можна вважати дієвими. Проте не варто скрупульозно дотримуватися його принципів.
В індустріальних країнах вже багато десятиріч проблемою можна рахувати не недолік продуктів харчування, а - як цинічно це ні звучить – їх надлишок. Тому наші звички в їжі і в образі життя ми повинні буде постійно контролювати і перевіряти, чи дійсно ті продукти, які ми їмо, мають достатньо живильних і життєво необхідних речовин для того способу життя, який ми ведемо.
В цьому нам допоможуть ідеї і досвід д-р Гея і його послідовників, яких він придбав у всіх куточках миру. До нашого часу залишилися актуальними і вірними наступні його твердження.
Найкращою можливістю боротьби з хворобою буде усунення причин, якими вона спричинена, а не боротьба з її симптомами.
— Здоровий раціон переважно повинен складатися з сирих продуктів, тобто з сирих овочів, фруктів, зернових і горіхів.
— І в наші дні все ще залишається в нашому раціоні занадто багато продуктів, багатих білками — в основному тваринного походження, м'яса і м'ясних продуктів.
— Такі продукти харчування, як біла мука, консерви, рафіновані рослинні масла, вважаються денатурованими, їх слід поступово (і краще повністю) замінювати свіжими повноцінними продуктами.
— Ми все ще їмо занадто багато солодкого і жирного, що призводить до повноти — і внаслідок цього до різних хвороб.



Висновки

Я вважаю, що роздільне харчування – один з якнайкращих способів зберегти здоров'я і схуднути. І сам я прагну дотримуватися цього способу харчування.
Щоб подолати стереотип, що склався, в області харчування, потрібна велика мужність, свідомість, організованість. І це не можна здійснити без підтримки всієї сім'ї, тому що харчування – справа сімейна.
Люди, які перейшли на сумісне харчування, стають дуже моложавими, підтягнутими, з доброю шкірою, малою кількістю сивого волосся (волосся відновлює колір). Вони виглядають на 20 років молодше за свій вік.
В своєму житті кожна людина йде особливим шляхом, але щасливим може бути тільки той, хто живе просто, харчується чисто, мислить щиро і доброзичливо, поважає і цінує духовні багатства, любить і береже природу, знає, що таке справедливість і доброта.
Правильне харчування лежить в основі всіх цих цінностей, це – початок шляху.


Список використаної літератури:


1.    «Человек – соль земли». Надежда Семенова. Санкт-Петербург, «Диля», 1999
2.    «Раздельное питание». (Лекция) Т. Данкова. Москва,   Сокольники, «ТОР», 30 апреля 1998
3.    «Раздельное питание». Ренате Цельтнер. Феникс, 1997
4.    «Три пользы». И. И. Литвина. Санкт-Петербург, 1997
5.    «Секреты долголетия». Поль С. Брэгг, Герберт Шелтон. Сыктывкар, 1992

Search:
????????...

образ Ахіла як уособлення ідеалу людини

художня манера панаса мирного

конспекти відкритих уроків з історії стародавнього світу

Уява. Прийоми створення образів творчої уяви

египетські боги

характеристика Ахіла

чіпка борець за справедливістьхіба ревуть воли як ясла повні

Розробки сценаріів позакласних заходів з украінськоі літератури Михайло Старицький Карпенко- Карий І Котляревський Старицький

екібана це

маркетинговая анкета банка



?????????? ????????? ????
   
Created by Yura Pagor, 2007-2010