.: Menu :.
Home
Реферати
Книги
Конспекти уроків
Виховні заходи
Зразки документів
Реферати партнерів
Завантаження
Завантажити
Електронні книги


????????...

 
��������...
Торти з медом 


Торти з медом

•    Медовий (1). Змішати яйця, вершкове масло або маргарин, цукор-пісок, мед, потримати суміш на паровій бані. Коли мед і масло добре розтопляться, додати чайну ложку питної соди, перемішати все (маса пінитиметься). Всипати в суміш борошно, замісити тісто. Готове тісто розділити на 6 рівних частин і розкачати тонкі коржі. Випекти коржі в духовці (або печі), змастити їх кремом. Торт прикрасити свіжими фруктами – дольками апельсинів, шматочками яблук тощо.
Тісто: 2 столові ложки меду, 4 склянки пшеничного борошна, 2 яйця, 60 г вершкового масла, склянка цукру.
Крем: банка згущеного молока, 200 г вершкового масла.
•    Медовий (2). Розтоплений маргарин змішати з рідким медом, додати яйце, розтерте з цукром борошно і соду (погашену оцтом), за¬місити тісто.
У формі, змащеній жиром, випекти коржі. Кожен корж змастити рівним шаром крему. Посипати крем верхнього коржа подрібненими підсмаженими ядрами волоських горіхів.
Тісто: 100 г меду, 100 г маргарину, одне яйце, 0,5 склянки цукру, 2 склянки борошна, чайна ложка питної соди.
Крем: 150 г вершкового масла, 150 г цукру, 6 столових ложок сметани.
•    “Левеня”. Тісто готуємо на водяній бані. Цукор, яйця, маргарин і мед змішати в малій каструлі. У більшій закип’ятити воду і поставити в неї меншу каструлю так, щоб дно її торкалось поверхні води. Суміш весь час (15 хв.) помішувати, поки вона не стане густою. Потім додати амоній, кефір, вимішати і швидко всипати борошно, помішуючи до утворення однорідної маси. Робимо за формою коржі і випікаємо їх у духовці. Для крему збити сметану з цукровою пудрою, тоді додати мак і знову збити. Для виготовлення форми на картоні малюємо левеня (ведмедя, зайця, вовка, сонечко тощо), вирі¬заємо і прикладаємо до розкачаного тіста. Для таких цікавих тортів треба використовувати лише таке тісто, котре можна розкачати.
Тісто: склянка цукру (або цукрової пудри), 3 яйця, 100 г маргарину, 4 ложки меду, столова ложка амонію, склянка кефіру, борошно.
Крем: 700 г сметани, 2 склянки цукрової пудри, на кінчику ножа лимонної кислоти, 100 г маку.
•    Медовий з горіхами. Меду – 300 г, 200 г мелених горіхів, склянка манної крупи, 8 яєць, трохи кориці, цедра з половини лимона.
Мед, жовтки, лимонну цедру і половину мелених горіхів збити в піну. Горіхи, що залишились, змішати з манною крупою і додати до маси разом із збитими білками, тісто вилити в форму для торта. Випі-кати в духовці. Готовий корж розрізати на 3 частини, змастити кремом. Полити шоколадною глазур’ю.
•    “Королівський”. Приготувати тісто так само, як для торту “Медовий” (2). Перед випіканням коржів поставити тісто на 3 год в холодильник.
Тісто: 0,5 склянки води, 0,5 склянки цукру, 4 яйця або склянка жовтків, пачка вершкового маргарину, 0,5 чайної ложки питної соди (погасити оцтом), 3 повні склянки борошна.
Крем: 0,5 літра густої сметани, склянка цукру, 20 шт. волоських горіхів (ядра підсмажити, потовкти), ванілін.
•    Медово-сирний. Трохи підігріти вершкове масло змішати з цукром, жовтком, борошном, добре вимісити. Покласти тісто у форму, змащену маслом і посипану борошном, випікати в духовці до напівготовності.
Горіхи почистити, подрібнити. З білка і цукрової пудри збити піну. Сир протерти через друшлаг, вбити у нього два яєчних жовтки, додати вершкове масло, мед і ретельно розтерти до однорідної маси.
Коли корж затвердіє, але ще буде світлим, вийняти його, дати охолонути. Покласти на корж начинку, на неї – збиті білки і посипати зверху подрібненими горіхами. Помістити в духовку і допекти до готовності (приблизно 10-15 хв). Охолодити, розрізати.
Тісто: 140 г борошна, 100 г вершкового масла, 0,5 склянки цукру, яєчний жовток.
Начинка: 100 г меду, 400 г сиру, 2 яєчних жовтка, 50 г вершкового масла, 3 яєчних білка, 2 столові ложки цукрової пудри, кілька волоських горіхів.
•    “Чак-чак”. Замісити тісто, як на пельмені, скачати ковбаски, розрізати на шматочки. Смажити на сковорідці у великій кількості жиру. Готові кульки залити медом, додати горіхи, надати тортові форми гірки й поставити на холод.
Тісто: 6 яєць, 300 г меду, склянка цукру, 0,5 кг горіхів, 2,5 склянки борошна.
•    “Гануся”. Яйце розтерти з цукром, додати масло, мед, сметану, горіхи, борошно. Розкачати і спекти три коржі. Коли охолонуть, змасти¬ти їх кремом, верх покрити глазур’ю та посипати горіхами.
Тісто: 1 яйце, склянка цукру, 100 г масла, 2,5 склянки борошна, 0,5 склянки горіхів, 1-2 столові ложки сметани.
Крем: збити склянку сметани з цукром (0,5 склянки).
Глазур: 2 столові ложки сметани кип’ятити до загуснення, додати 2 чайні ложки какао, 3 столові ложки цукрової пудри, 50 г вершкового масла; знову кип’ятити до загуснення.
•    “Святковий”. Замісити тісто і поставити на 3 год. на холод. Горі¬хи покласти в тісто, залишивши трохи для того, щоб посипати верхній корж. Випекти 4 коржі.
Тісто: 40 шт. волоських горіхів (пропустити через м’ясорубку), 3 яйця, 0,5 склянки меду, мандаринова цедра, 0,5 склянки цукру, 2 столові ложки сметани, 0,5 чайної ложки соди, 50 г вершкового масла або маргарину, 2,5 склянки борошна.
Крем: склянка сметани, склянка цукру, пучка ваніліну.
•    “Святковий” (2). Усе добре вимісити, розкачати тісто ковбаскою завтовшки 4-5 см і поділити на 8 частин. Кожну частину розкачати, покласти на сковороду чи деко, посипане борошном, і випікати при температурі 300-500°С. Перед тим, як поставити в духовку, кожен корж по всій поверхні наколоти виделкою. Про готовність свідчить золотистий колір коржів.
Тісто: 3 яйця, 2-3 столові ложки меду, 100 г розтопленого маргарину, чайна ложка соди, погашеної оцтом, 3-4 склянки просіяного борошна.
Крем: 1 л сметани збити з неповною склянкою цукру. Перемастити коржі кремом, верхній корж теж, густо посипати його тертими грецькими горіхами.
•    “Вінні-пух”. Яйця, мед, горілку, цукор, соду, борошно змішати, поставити на водяну баню і прогріти. Зняти з вогню, охолодити, додати ще склянку борошна, замісити тісто, розкачати товщиною, як для локшини, випекти.
Тісто: 3 яйця, 2 столові ложки меду, стільки ж горілки, склянка цукру, 2 чайні ложки соди, 2 склянки борошна.
Крем: добре збити 1 кг сметани і 1,5 склянки цукру.
•    “Пасічний”. Розтопити мед, склянку цукру, додати яйця, сметану, гвоздику і корицю (мелені), чайну ложку соди, борошно. Перемішати все до густини сметани. Викласти тісто на лист, змащений маслом, і випікати в духовці при помірній температурі.
Тісто:400 г меду, склянка цукру, 5 яєць, склянка сметани, чайна ложка соди, склянка борошна, по пучці гвоздики і кориці. Маса торта – 2 кг.
•    Грильяж з шоколадною помадкою. Збити білки до крутої піни, додаючи по ложці цукор. Влити розтоплений мед, змішати з подрібненими горіхами й сухарями. Змастити тортівницю маслом, вилити в неї приготовлену масу. Випікати при 180-190°С протягом години.
Охолоджений торт покрити товстим шаром шоколадної помадки, прикрасити мигдалем і варенням з абрикосів (мигдаль можна замінити зернятками абрикосів або персиків).
Тісто: 9 білків, 500 г цукру, 350 г горіхів, 2 столові ложки меду, 4 столові ложки білих мелених сухарів.
Помадка: 300 г цукру, 0,5 склянки води, чайна ложка оцту (9%), 50 г шоколаду або порошку какао, чайна ложка масла, ванілін.
Цукор залити гарячою водою, додати оцет, накрити посудинку кришкою й варити. Коли крапля цукру, падаючи з ложки, тягне за собою “цукрову нитку”, додати в сироп розігрітий шоколад або зварене з 2-3 ложками води какао.
Зняти з плити, додати масло, ванілін. Коли почне гуснути, змастити помадкою торт.
•    “Несподіваність”. Яйця розтерти з цукром, додати вершкове масло, молоко, мед. Все добре розмішати до утворення однорідної маси, додати борошно, соду, замісити тісто, спекти 4 коржі. Перший корж змастити кремом, другий – повидлом, третій і четвертий – знову кремом. Прикрасити готовий торт меленими волоськими горіхами.
Тісто: 2 столові ложки цукру, 1 яйце, 30 г вершкового масла, 3 столові ложки молока, 2 столові ложки меду, 2 склянки борошна, чайна ложка соди (погасити).
•    Гарбузовий торт. Змішати борошно з цукром і додати тертий гарбуз. Змішати і перетерти все з медом, прянощами і молоком.
Тісто: 2 склянки протертого крізь сито гарбуза, склянка меду, 2-3 склянки цукру, 4 столові ложки борошна, 2 чайні ложки імбиру, чайна ложка кориці, 3 склянки моло¬ка.

Search:
????????...

що таке аглютиніни вікіпєдія

правило для звукових моделей слів

творчість винниченка для дітей

присливья про людски якости

опис чипки у твори хиба ревуть

Реферат на тему Дитячі інфекційні хвороби

завдання для розвитку пізнавальної активності молодших школярів

Операційна система Windows конспект уроку

інтернет лекція

завдання для розвитку пізнавальної активності молодших школярів



?????????? ????????? ????
   
Created by Yura Pagor, 2007-2010