.: Menu :.
Home
Реферати
Книги
Конспекти уроків
Виховні заходи
Зразки документів
Реферати партнерів
Завантаження
Завантажити
Електронні книги


????????...

 
��������...
Тістечка з медом. Різні солодощі 


Тістечка з медом. Різні солодощі

•    Медове. До трохи підігрітого вершкового масла додати яйця, сіль, засипати поступово борошно й перемішати все до утворення однорідної маси (тісто має бути середньої густини).
На посипаному борошном столі розкачати тісто джгутом 4-5 см завтовшки, нарізати на однакові шматочки товщиною 1-1,5 см і відразу смажити у топленому маслі з додаванням сала до світло-солом’яного кольору.
Покласти в каструлю мед і варити його на слабкому вогні до загуснення. Після цього покласти в нього обсмажене тісто і обережно перемішати дерев’яною ложкою. Вийняти готові тістечка з каст¬рулі і розкласти рядами на тарілі чи дошці, змащеній жиром.
•    “Горіхи з медом”. Борошно посікти з вершковим маслом, додати яйця, соду, мед, цукор, замісити м’яке тісто. Готове тісто розділити на дві рівні частини і випекти два коржі, попередньо добре змастити форму або сковороду маслом. Запечені коржі накрити рушником, щоб не підсихали. Теплі коржі покласти на дошку, покрити гарячим кремом і відразу гострим ножем розрізати на квадратні тістечка, занурюючи ніж у холодну воду, і не розділяти тістечка доти, поки вони не охолонуть.
Тісто: 0,5 склянки цукру, 1/3 склянки меду, яйце, 100 г вершкового масла, 1/5 склянки борошна, 0,5 чайної ложки соди, погашеної оцтом.
Крем: склянка цукру, 200 г вершкового масла, 1/5 склянки меду, склянка подрібнених горіхів, дві столові ложки порошку какао. Цукор змішати з медом і маслом, варити на слабкому вогні (безперервно помішуючи) до розтоплення масла і цукру; не знімаючи з вогню, додати какао і подрібнені горіхи, довести до кипіння і варити ще 5 хв.
•    Медові кульки з горіхами. Меду 100 г, 0,5 склянки цукрової пудри, склянка мелених волоських горіхів, чайна ложка соди, 0,5 чайної ложки кориці, 5 зерен гвоздики, 3 горошини чорного перцю, пшенична мука.
Мед підігріти, всипати в нього, постійно помішуючи, цукрову пудру, мелені волоські горіхи, соду, корицю, розтовчені в ступці зерна гвоздики і чорного перцю, пшеничне борошно. Місити до отримання тіста помірної густоти. Потім нарізати шматочками тісто величиною з горіх, покласти їх на помащене олією і посипане борошном деко і випікати при нормальній температурі.
•    Глазур. Для прикрашення і надання додаткового смаку і запаху тортам, пряникам, тістечкам та іншим кондитерським виробам використовують різноманітні глазурі:
–    склянка цукрової пудри і один яєчний білок розтерти до білої маси, додаючи сік одного лимона;
–    розмішати 200 г цукру з 5 ложками добавок. У ролі добавок можна взяти плодово-ягідні соки чи розведеної в 4 ложках води розчинної кави. Масу поставити на плиту і, розмішуючи, довести до кипіння. Як тільки з’являться бульки, глазур готова. Щоб не охолонула, тримати на водяній парі;
–    п’ять жовтків, 4 столових ложки какао розтерти з 200-250 г цукрової пудри. Після покриття того чи іншого виробу глазур’ю його ставлять в негарячу духовку для підсушки.
•    Глазуроване медове печиво. В глибокому посуді добре розмішати дерев’яною ложкою житнє борошно з гарячим медом. Замісити тісто з білого пшеничного борошна, амонію цукру і яєць. Масу з борошна і меду змішати із пшеничним тістом і вимісити. Наступного дня тісто (воно повинно бути середньої консистенції) розрізати на 3-4 частини, розкотити на дошці, посипаній борошном у шар товщиною 0,5 см і вирізати маленькі круглі коржики. Укласти їх через 2-3 см один від одного на противень, злегка змазаний олією, і випікати в гарячій печі спочатку на верхньому, потім на нижньому вогні 5-7 хв. Готові коржики покласти в глибокий посуд, залити теплою глазур’ю і злегка перемішати, щоб добре проглазурувались. Укласти коржики у противень, змазаний олією і сушити при відкритих дверцятах духовки – спочатку однин бік, потім інший.
Тісто: 250 г житнього борошна, 300 г білого пшеничного борошна, 250 г меду, 20 г амонію, 100 г цукру, 4 яйця.
Глазур: 2 яєчних білки, 200 г цукру, трохи оцту, 2 столові ложки цукрової пудри, сіль. Із цукру і 5 чайних ложок води зварити сироп. Коли він почне іскритися, додати маленькими дозами, не перестаючи збивати, збиті в піну яєчні білки. Додати оцет, сіль і 2 столові ложки цукрової пудри.
•    Тістечка до чаю. У посуді на пару, трохи підігріти мед із вершковим маслом, домішати яйце, ванільний цукор, ром і 4 ложки борошна, змішаного з манною крупою. Збити до утворення піни і викласти суміш на дошку. Додати решту борошна з манною крупою і пекарським порошком. Замісити тісто і дати йому постояти 2 год. на холоді. Розкачати тісто шаром 0,5 см, вирізати з нього різної форми тістечка. Змастити яйцем, посипати меленими горіхами і цукровим піском і випекти на вогні.
Тісто: 300 г меду, 180 г вершкового масла, 250 г манної крупи, 1 яйце, 1 жовток, 1 порошок ванільного цукру, столова ложка рому, 5 г пекарського порошку, 100 г товчених горіхів, 50 г цукру.
•    Тейки (єврейське національне блюдо). На 3 яйця взяти стільки борошна, щоб вийшло негусте тісто. Додати ¼ склянки цукру, добре розмішати. Розкачати тісто, зробити невеликі кульки. Випікати в духовці до напівготовності. Розвести мед і цукор, опустити в цю суміш кульки і варити на вогні. Коли кульки почнуть червоніти, викласти на змочену холодною водою дошку. Перед укладанням кульок руку змочити холодною водою.
•    Медово-дріжджова паста. Для приготування цього цінного дієтичного продукту розтирають 1 кг свіжих пекарських дріжджів з 400 г цукрової пудри або цукрового піску до утворення однорідної маси. Додати 7 л води і варити 2 години. Одержану масу розвести 2,6 л води і кип’ятити 20 хв. Тоді перелити в киплячу пасту (200 г борошна і 200 г вершкового масла), перемішати і процідити. До теплого дріжджового молока додати 300 г свіжого меду, розмішати. Готову пасту зберігати в холодильнику. Вживати по 2 столовій ложці 2-3 рази протягом дня.
•    Медова карамель. Змішати 2 склянки цукру, ¼ склянки меду, ½ склянки вершків або молока, ¼ склянки вершкового масла. Помішуючи, суміш нагрівають до тих пір, поки не розтопляться цукор і мед. Тоді варити, поки суміш, коли її кинути у холодну воду, не почне застигати. Збивати її до початку кристалізації. Готову масу вилити на змащену маслом сковороду, додати горіхів (ліпше кедрових), нарізати квадратами.
•    Горіхові кульки в шоколаді. Варити до загустіння 150 г мелених горіхів у 4 ложках меду з соком одного лимона, однією ложкою рому і натертою цедрою одного апельсина. Розділити масу на маленькі кульки і обкачати їх нарізаними шоколадом.
•    Цукерки з насіння соняшника. Зернятка підсушують і подрібнюють в ступці. Змішують з такою ж кількістю (за масою) меду і варять до 20 хв на легкому вогні. Кінець варіння визначають за тягучістю цукерок. Готову масу вилити на лист, вистелений мокрим папером. Після охолодження корж розрізають на шматочки будь-якої форми.
•    Нуга. Розтопити склянку меду, всипати півтори склянки цукру і варити, помішуючи, поки мед не зарум’яниться. Збити 5 білків і поступово влити їх у гарячий мед. Переставити каструлю на слабкий вогонь й уварювати масу далі, помішуючи і пробуючи, щоб вона не затверділа. Обчистити і подрібнити 100 просмажених горіхів. Висипати їх у масу достатньо густої консистенції і відразу викласти на лист промасленого паперу. Зверху покрити таким же аркушем паперу. Покласти під прес. Тоді обережно нарізати шматочками будь-якої форми.
•    Халва (з югославської кухні). Перемішати 1 кг борошна з 400 г топленого масла. Тоді, помішуючи, обсмажити на сковороді подрібнені ядра горіхів (до однорідної розсипчастої маси жовтого кольору). Після цього масу залити 400 г меду і смажити 5 хв. Гарячу халву перекласти на тарілку, підрівняти і розрізати на шматочки.
•    Халва із смаженої кукурудзи і волоських горіхів. Жарену кукурудзу (200 г) і ядра горіхів (200 г) пропустити через м’ясорубку, покласти у фарфорову чашку, трохи змащену вершковим маслом. Приготовлену масу змішати з розтопленим і прокип’яченим (5-7 хв) в каструлі медом (½ склянки). Викласти на тарілку і розрівняти шаром товщиною в 1 см, нарізати шматочками будь-якої форми.

Search:
????????...

Правила опису НАМ

історія плетіння гачком

твір-роздум зображення покріпачення україни в романі «хіба ревуть воли, як ясла повні

Реферат Інформація. Інформаційні процеси

Споживні властивості ювелірних виробів

внутрішнє середовище організму це

приклади трансакції скачати

історія культура єгипту

структура сечо-статевої системи людини

класифікація принципів виховання



?????????? ????????? ????
   
Created by Yura Pagor, 2007-2010