.: Menu :.
Home
Реферати
Книги
Конспекти уроків
Виховні заходи
Зразки документів
Реферати партнерів
Завантаження
Завантажити
Електронні книги


????????...

 
��������...
Медові пряники 


Медові пряники

•    Медівник. Волоські горіхи обчистити і розділити ядра на четвертинки. Мед поставити на вогонь, додати цукрового піску, вершкового маргарину і, періодично помішуючи, довести до кипіння.
Розбити свіжі яйця, відокремити жовтки від білків і збити в круту піну. Борошно просіяти, помістити в глибоку посудину і влити в нього гарячу суміш із медом. Масу добре вимісити і, поки вона не охолола, влити в неї ром, додати прянощі, яєчні жовтки і збиті білки. Наприкінці вимішування додати ядра волоських горіхів.
Форму для випікання змастити маслом і посипати борошном. Заповнити її тістом тільки до половини, оскільки в час випікання тісто підніметься. Випікати медівник при температурі 130-170°С.
Тісто: 300-350 г меду, 60 г цукру, 400 г пшеничного борошна, 4 яйця, 124 г вершкового маргарину, ½ чарки рому, ½ чайної ложки меленої кориці, ½ чайної ложки порошку гвоздики, горіхи.
•    Медівник із прянощами. Жовтки розтерти з цукром, додати зварений із корицею мед; просіяне борошно з содою розтерти і вимішати з піною збитих білків. Маса повинна бути консистенції густої сме¬тани. Всипати посічені горіхи, родзинки, порізані цукати і перемішати. Все це вилити у змаще¬ну жиром і посипану борошном форму. Пек¬ти спочатку в теплій (180°С), а, як тісто піді¬йде, в гарячій (190-200°С) духовці протя¬гом години. Вийняти медівник з форми холод¬ним і покрити його шоколадною помадкою. Помадку приготувати так: цукор залити га¬рячою водою, оцтом, накрити і варити. Якщо крапля сиропу, спадаючи з ложки, потягне за собою “нитку”, зняти з плити, додати теплий шоколад, ванілін і розтирати. Коли маса почне гуснути, полити нею медівник.
Тісто: 200 г меду, 800 г борошна, 200 г цукру, 7 яєць, 150 г мелених горіхів, 100 г цукатів, 250 г родзинок, по 1 чайній ложці меленої кориці, гвоздики і соди, 100 г лісових горіхів.
Помадка: 250 г цукру, ½ склянки води, столова ложка оцту, 30 г шоколаду, ванілін.
•    “Дід Мороз”. Борошно змішати з содою. Яйця добре змішати з цукром, медом, ретельно збити, додаючи в процесі перемішування борошно й родзинки (ізюм), після чого тоненькою цівкою влити молоко. Тісто добре вимісити, викласти у форму, змащену маслом, поставити в духовку на невеликий вогонь.
Напівготовий медівник покрити білою глазур’ю і випікати до готовності.
Тісто: склянка меду, стільки ж цукру, 2 склянки борошна, склянка молока, ½ склянки родзинок, 3 яйця, 2 столові ложки вершкового масла, ¼ чайної ложки погашеної соди.
Глазур: 3 білки, ½ склянки цукрової пудри. Збити білки з цукровою пудрою до утворення крутої піни.
•    Медівник. Склянку меду, стільки ж цукру і сметани, 3 яйця розтерти, додати 4 склянки пшеничного борошна, ½ чайної ложки гашеної соди, сіль за смаком, прянощі. Все розмішати, вилити на лист шаром 3-4 см і пекти 30-40 хв.
•    Медівник для коханої. У рідкий мед додати топлене масло, цукор, яйця, чай, гвоздику і ретельно перемішати. Всипати пшеничне борошно, соду й замісити тісто. Форму (“чудо” для випікання кексу) добре змастити вершковим маслом, викласти в неї тісто і пекти в духовці при температурі 200°С.
Тісто: 300 г меду, ¾ склянки міцного чаю, одне яйце, ½ склянки цукру, 60 г вершкового масла, 500 г борошна, ½ чайної ложки соди, 10-15 шт. гвоздики (помолоти).
•    Медівник-кекс. Змішати усі компоненти, крім молока. Тоді додаючи тонкою цівкою молоко, масу ще раз розмішати. Додати ¼ чайної ложки соди, замісити тісто. Підготовлену масу вилити у форму і випікати в духовці. В медівник можна додати трохи родзинок або горіхів.
Тісто: склянка меду, стільки ж цукру, 50 г рослинної олії, склянка молока, склянка пшеничного борошна.
•    Медівнички звичайні. У борошні зробити заглиблення, влити зва-рений з корицею мед і злегка вимішати. До¬дати цукор, яйця, соду і енергійно місити протягом 30 хв (чим довше вимішувати тісто, тим краще підростають медівнички в час випікання). Розкачати тісто нетовстим ша¬ром, вирізати формочками коржики, кожен змастити яйцем і покласти на нього четвер¬тинку горішка. Пекти в гарячій духовці (190-200°С) протягом 10 хв.
Продукти: 150 г меду, 300 г борошна, 2 яєць, 100 г цукру, 150 г горіхів, 0,5 чайної ложки соди, 1 чайна ложка меленої кориці.
•    Медівнички з шоколадною помадкою. У борошні зробити заглиблення, влити зва¬рений із корицею мед і злегка вимішати. До¬дати цукор, яйця, жовтки, масло, посічені горіхи, соду і енергійно місити протягом 30 хв. Якщо тісто надто тверде (це залежить від сухості борошна і величини яєць), можна додати молока або настою кави. Розкачати шаром завтовшки 0,5 см. Вирізати маленькі коржики, змастити їх білком і пекти в га¬рячій духовці (190-200°С) протягом 10 хв. Спечені ще теплі медівнички змастити знизу шоколадною помадкою і скласти по двоє. Помадку приготувати так: цукор залити га¬рячою водою і довести до кипіння. Додати какао або шоколад і продовжувати варити. Як почне гуснути, зняти з вогню, додати мас¬ло, ванілін і розтерти.
Тісто: 150 г меду, 600 г борошна, 200 г цукру, 2 яйця, 3 жовтки, 150 г вершкового масла, 100 г горіхів, по чайній ложці соди, меленої кориці. Помадка: 200 г цукру, ½ склянки води, 50 г какао або шоколаду, чайна ложка вершкового масла, ванілін.
•    Медівнички з горіхами. Замісити тісто, як на “Медівнички звичайні”, поставити його в холодне місце на день-два, потім розкачати, вирізати коржики, змастити білком, посипати посіченими горіхами і пек¬ти в гарячій (200°С) духовці протягом 10 хв.
Продукти: 100 г меду, 500 г борошна, 2 жовтки, 1 яйце, 150 г цукру, по чайній ложці соди і меленої кориці, 200 г посічених горіхів.
•    Медова гірка. Замісити круте тісто і тонко розкачати. Нарізати стрічками довжиною 2-3 см. Шматочки тіста підсмажити в соняшниковій олії, як вергуни. Готові стрічки покласти в тарілку гіркою.
Мед довести до кипіння і залити ним гірку печива. Дати постояти 3-4 год., тоді поставити на деякий час у холодильник.
Тісто: 4-5 яєць, 100 г сметани, сода, 1,5 склянки меду, борошно (стільки, щоб тісто було крутим).
•    Англійський пряник. Добре розмішати підігрітий мед і вершкове масло. Додати рисове або пшеничне борошно, корицю, товчену гвоздику і чайну ложку питної соди, розчинивши її у невеликій кількості окропу.
Замісити досить круте тісто, весь час додаючи борошно, поки воно буде потрібним. Викласти тісто на лист і випікати протягом 1,5-2 год. у помірно жаркій духовці.
Тісто: 600 г меду, 150 г вершкового масла, 1 кг рисового або пшеничного борошна, 20 г кориці, чайна ложка питної соди.
•    Бджілка. В 1 кг розігрітого меду додати стільки борошна, скільки вбере мед, влити 50 г горілки й розкачати тісто. Нарізати формами, покласти на папір і випікати на легкому вогні в духовці.

Search:
????????...

Приказки про гігієну

Органи управління та організаційна структура банку

Прополис

етапи уроку у схемах

діалоги розповіді

трагізм жіночої долі Мотрі

оформлення лабораторних робіт з фізики

прислівя про людські чесноти

план слово про похід ігорів

опис осені



?????????? ????????? ????
   
Created by Yura Pagor, 2007-2010