.: Menu :.
Home
Реферати
Книги
Конспекти уроків
Виховні заходи
Зразки документів
Реферати партнерів
Завантаження
Завантажити
Електронні книги


????????...

 
��������...
Печиво з медом 


Печиво з медом

•    Новорічне. Розтопити на слабкому вогні мед з цукровою пудрою, зняти з вогню і трохи охолодити. Додати подрібнені горіхи, натерту цедру півлимона, коньяк, гашену оцтом соду і таку кількість борошна, щоб замісити круте тісто.
Тісто розкачати на пласт 0,5 см завтовшки, покласти на змащений маслом лист і спекти. У теплому вигляді нарізати печиво квадратиками і покрити глазур’ю. Витримати печиво, поки не підсохне глазур.
Тісто: 250 г меду, 250 г цукрової пудри, 120 г горіхів, цедра півлимона, 2 столові ложки коньяку, чайна ложка соди (погасити).
Білий глазур: збити до піни білок, поступово додаючи півсклянки цукрового піску, сік половини лимона. Суміш збити до загущення і блиску.
•    “Доміно”. Розмішати цукор і яйця до утворення піноподібної маси, додати в неї трохи підігрітий мед, потертий шоколад і борошно, перемішане з пекарським порошком. Готове тісто викласти на змащений маслом лист шаром 0,5 см і пекти при середній температурі. Покрити корж цукровою глазур’ю і залишити, щоб він підсох, після чого нарізати у вигляді доміно. Поверхню печива покропити рідким шоколадом.
Тісто: 3 столові ложки меду, 150 г цукру, 2 яйця, 50 г шоколаду, 200 г борошна, ½ пачки пекарського порошку.
•    Дешеве медове печиво. Усі продукти (з рецепту) добре перемішати і додати до них гарячий мед. Вимісити тісто спочатку ножем, потім руками. Дошку посипати борошном, розкачати на ній тісто в шар товщиною 0,5 см і вирізати з нього коржики різної форми. Лист змазати олією, посипати борошном, укласти в нього коржики на деякій відстані один від одного і випікати їх при високій температурі.
Продукти: 300 г борошна ІІ сорту, 120 г цукру, 1 яйце, дрібка соди, небагато меленої кориці і гвоздики, 150 г меду.
•    Медове печиво. З продуктів, передбачених рецептом, замісити тісто (мед підігріти) і розкачати його в шар товщиною в палець. Формочками для штампування печива вирізати коржики. Лист змазати олією, укласти на нього вироби, намазати їх яєчним жовтком і випікати в заздалегідь розігрітій печі. М’які коржики зняти з листа ножем, уклас¬ти їх на піднос і накрити рушником.
Продукти: 280 г борошна II сорту, 100 г меду, 100 г цукру, 2 яйця, 30 г смальцю, мелені кориця і гвоздика, дрібка соди.
•    Трансільванське медове печиво. З борошна, меду, яєць, кориці, гвоздики і ванільного цукру, ретельно вимішаних, вимісити тісто, розкачати його шаром і вирізувати формою чи склянкою круглі коржики. Поверхню коржиків змастити яєчним жовтком і прикрасити половинками очищеного мигдалю. Виріб випікати при середній температурі.
Продукти: 450 г житнього борошна, 6 столових ложок меду, 4 яйця, 5гг меленої кориці, 2-3 шт. розтертої у порошок гвоздики, 1 пачка ва¬нільного цукру, мигдаль.
•    Горіхово-медове. Продукти добре перемішати, додати збиті до піни яєчні білки і ще раз обережно перемішати. Лист змастити вершковим маслом, чайною ложкою викласти у нього тісто у вигляді горбиків і пекти при низькій температурі.
Тісто: 50 г меду, 100 г цукру, 6 яєць, 300 г мелених ядер волоських горіхів, 50 г лісових горіхів (смажених), трохи лимонного соку, тертої лимонної цедри.
•    Медове печиво з мигдалем. Мед підігріти в каструлі і розтопити в ньому олію. Потім зняти з вогню і перемішати теплу масу з борошном, цукром, яйцем і содою. Тісто поставити на 1 годину, щоб вистоялося. Розкачати качалкою на посипаній борошном дошці в шар товщиною в олівець. Формочками вирізувати із шару печиво, укласти його на змащений воском металевий противень, поверхню змастити яєчним жовтком, змішаним зі сметаною, і зверху покласти по одному очищеному мигдалю. Виріб випікати при середній температурі.
Продукти: 150 г меду, 100 г вершкової олії, 360 г борошна, 70 г цукру, 2 яйця, 1 чайна ложка соди, сметана, мигдаль.
•    Печиво-кульки. Мед змішати з цукровою пудрою, підігріти, додати олію, яйця, соду і кілька товчених зерен гвоздики. Суміш збити і поступово додати до неї борошно, щоб тісто мало помірну густоту. Зробити з тіста кульки, трохи більші за лісові горіхи, і пекти на листі в духовці при помірній температурі.
Тісто: 100 г меду, півсклянки цукрової пудри, склянка олії, 2 яйця, чайна ложка соди, борошно.
•    Цукрові кільця. Змішати збиті з цукром білки, корицю, мед і борошно. Добре вимісити, розкачати шаром у 3 мм, нарізати виїмкою у вигляді кільця і випікати в жаркій духовці на змащеному вершковим маслом листі. Вийняти з духовки і змастити гарячі кільця густим цукровим сиропом.
Тісто: столова ложка меду, 250 г цукру, 3 білки, пучка солі, 250 г борошна.
•    Медівник “до вина”. Цукор, мед і яйця вимішувати до одержання піноподібної маси, додати мелений горіх, корицю і перемішане з порошком для печива борошно. Отримане тісто розкачати качалкою в шар товщиною 0,5 см, нарізати смужками (довжиною 6-8 см, шириною 1,5-2 см) і укласти в змазаний олією лист. Випікати при середній температурі. Цей медівник може зберігатися протягом декількох днів і не втрачати смаку.
Продукти: 100 г цукру, 2 ст. ложки меду, 2 яйця, 100 г лісових горіхів, ½ чайної ложки меленої кориці, 250 г борошна, 1 пачка порошку для печива.
•    Горішки. Збити жир, мед, яйце і цукор, додати борошно й соду (можна додати частину борошна крупного помолу). Тісто охолодити, розкачати на тоненькі ковбаски, нарізати їх на маленькі шматочки-горішки. Пекти при середній температурі.
Тісто: 80 г меду, 25 г цукру, 90 г жиру, 1 яйце, 200 г пшеничного борошна, ½ чайної ложки соди.
•    Горіхове з медом. Ядра горіхів облити окропом, завдяки чому вони звільняться від луски. Підсушити їх, тоді потовкти з цукром, додати мед і половину білків, передбачених рецептом. Двічі пропустити через м’ясорубку, щоб не залишилося грудочок. До цієї маси додати борошно й решту білків, ретельно перемішати все. Готове тісто виклас-ти десертною ложкою порціями на лист, змащений маслом. Пекти 12-15 хв при середній температурі (170-200°С).
Тісто: (на 1 кг печива): 250 г меду, 350 г цукру, 150 г пшеничного борошна, 10 білків, 300 г очищених горіхів.
•    Медівнички з білковою помадкою. Замісити тісто, як на “Ме¬дів-нички звичайні”, і залишити на ніч. На другий день переміси¬ти, розкачати, вирізати різної форми коржи¬ки і в центрі кожного наперстком зробити дірочку. Пекти в гарячій духовці (190-200°С) протягом 10-15 хв. Спечені коржики ще га¬рячими знизу змастити білковою помадкою і розкласти, щоб помадка висохла. Помадку приготувати так: дерев’яною лож¬кою розтерти білки з цукровою пудрою, верш¬ковим маслом, до смаку додати лимонний сік або лимонну кислоту. Цю суміш розтирати, поки не почується тріск. Помадку можна під¬фарбувати рожевою кондитерською фарбою або звареним какао.
Тісто: 200 г меду, 750 г борошна, 200 г цукру, 2 яйця, 2 жовтки, по чайній ложці соди і меленої кориці.
Помадка: 250 г цукрової пудри, 2 білки, 0,5 чайної ложки вершкового масла, сік з ½ лимона або лимонна кислота.
•    Медівнички-кульки. Зварити мед із цукром і корицею, додати просіяне борошно з содою і яйця, замісити круте тісто. Виробити з нього маленькі куль¬ки. Пекти в гарячій духовці (190-200°С) протягом 10 хв. Ще гарячими кульки вмочу¬вати у теплу помадку і зліплювати по дві. Помадку приготувати так: з води і цукру зварити сироп, розпустити в ньому шоколад або какао і варити, поки не почне гуснути.
Тісто: 200 г меду, 600 г борошна, 200 г цукру, 2 яйця, по чайній ложці соди і меленої кориці.
Помадка: 300 г цукру, ½ склянки води, 50 г какао або шоколаду.
•    Печиво “Дамські пальчики”. Змішати підігрітий мед із вершковим маслом, додати збиті яйця і борошно, просіяне крізь сито, разом з іншими сухими компонентами. Нарізати тісто смужками, обсипати їх цукром. Випікати при високій температурі.
Тісто: склянка меду, 2 яйця, ¼ склянки розтопленого вершкового масла, 4 склянки борошна, чайна ложка солі, цукор за смаком.
•    Дрібне медове печиво. Масло – 50 г, мед – 40 г, цукор – 15 г, борошно пшеничне – 75 г, борошно картопляне – 25 г, яйця – 1 шт.
Масло, мед, цукор, яйця збивати до тих пір, поки маса за обсягом не збільшиться в два рази. Додають пшеничне і картопляне борошно, соду, погашену оцтом. Тісто ретельно вимісити. Тоді, користуючись кондиторським шприцом, виготовляють печиво різної форми і випікають.
•    Трикутники з сиром. Меду – 150 г, муки і сиру по 150 г, 100 г вершкового масла, трішки кориці, цедра з половини лимона, 5 г вуглекислого амонію, джем із полуниць, два жовтки.
Злегка підігріти (розпустити) мед і масло, додати сир, добре перемішати, додати жовтки, лимонну цедру, корицю, амоній і перемішати до утворення однорідної маси. Виложити масу на дошку з борошном і замісити нетверде тісто. Розкачати тонко корж і розрізати на квадрати зі сторонами 8-10 см. На середину кожного квадрату покласти по одній чайній ложці джему і защепити краї. Трикутники змастити збитим яйцем і випікати на сильному вогні. Посипати цукровою пудрою.
•    Медове печиво. Мед – 100 г, цукор – 50 г, жири – 60 г, 1 яйце, борошно пшеничне – 220 г, сода, погашена оцтом – ½ чайної ложки, прянощі (гвоздика, коріандр, кориця) – 1 столова ложка, мускатний горіх, цедра лимонна, імбир, мигдаль.
В киплячий жир додати 25 г цукру і 100 г меду, розмішати, тоді додати половину борошна і збивати, поки тісто не буде відставати від країв посудини. Додати прянощі, ретельно подрібнений підрум’янений цукор (25 г), соду, збите яйце і борошно, що залишилася. Тісто розминати руками до тих пір, поки воно не перестане прилипати до дошки. Тоді його розкачати тонким шаром, формочками вирізати печиво, посипати мигдалем чи горіхами і випікати.

Search:
????????...

план- конспект уроку з малювання 6 клас

сучасні модернізми

скачать контрольну роботу з фізики 8 клас за темою Механічний рух

шкідливі звички на виховну годину

план конспект уроку церковна унія 1596р

діалоги на якісь теми

мій улюблений герой роману хіба ревуть воли

гобсек скачати

філософія позитивізму

малюнки природи



?????????? ????????? ????
   
Created by Yura Pagor, 2007-2010