.: Menu :.
Home
Реферати
Книги
Конспекти уроків
Виховні заходи
Зразки документів
Реферати партнерів
Завантаження
Завантажити
Електронні книги


????????...

 
��������...
Фрукти і овочі з медом 


Фрукти і овочі з медом

•    Айва з медом. Айву почистити від шкірки, розрізати, видалити серцевину, нарізати дольками, покласти в каструлю, залити холодною водою (щоб вода покрила дольки) і варити до тих пір, поки дольки не стануть м’якими. Тоді вийняти, відвар процідити. У посуд для приготування варення покласти мед із розрахунку 2 кг на 1 кг відварених дольок, влити 1,0-1,5 склянки відвару і варити на слабкому вогні до тих пір, поки дольки не стануть прозорими.
•    Абрикоси з медом. Міцні, але спілі абрикоси добре промити і покласти в банку. У 2 л води розвести 750 г меду, добре прокип’ятити. Таким гарячим сиропом залити абрикоси і дати їм охолонути. Після цього щільно закрити і стерилізувати у водяній бані 8 хв із моменту закипання води (або 25 хв при 85°С). Банки вийняти з води після охолодження.
•    Яблука, мочені в медовій воді. В 10 л води розвести 600 г меду і 3 столові ложки солі, закип’ятити. Цією сумішшю залити яблука, складені в емальований (скляний) посуд. Через місяць яблука готові до вживання.
•    Печені яблука. Яблука помити, вирізати серцевину разом із плодоніжкою, щоб утворилось конічне заглиблення. Налити в це заглиблення мед. На лист із яблуками налити трохи води і запекти в духовці. Подавати яблука з варенням, сиропом, медом.
•    Груші з медом. Спілі груші зварити у воді, наполовину розбавленій з медом, тоді (після готовності) відцідити, посипати цукром, викласти на деко, вислане соломою, і поставити в духовку. Через 15-20 хв. вийняти лист, занурити груші в медовий сироп і знову поставити для просихання в духовку. Процедуру повторити 3-4 рази.
•    Пастила з аґрусу. Спілі ягоди покласти в каструлю, покрити кришкою і поставити в духовку. Коли ягоди стануть м’якими, їх протирають через сито. Одержану масу збити до піни і додати 1 л. меду. Перед змішуванням мед також збивають до однорідної білої маси. Приготовлену суміш знову збити, розлити у форми і запікати в духовці. Після охолодження посипати цукровою пудрою і обернути пергаментним папером.
•    Мармелад із аґрусу. Спілі промиті ягоди (1 кг) покласти в ема¬льовану каструлю, залити склянкою води і варити на малому вогні. Розтерти дерев’яною ложкою. Тоді пропустити крізь сито. На 1 кг суміші взяти 500-600 г меду і варити до загуснення. Готовий мармелад зберігати у закритих банках у прохолодному місці.
•    Чорна смородина з медом. 1 кг ягід чорної смородини (попередньо промитої і просушеної) заливають 1 кг меду і закривають пластмасовою кришкою. Зберігають у прохолодному місці.
•    Німецький маринад. Солодкий перець (1 кг) миють і відразу занурюють в окріп. Після цього видаляють плодоніжки і насіння, нарізають смужками і укладають у пастеризовані скляні банки. До 250 г меду додати склянку води і стільки ж столового оцту, розмішати до однорідної маси, нагріти, довести до кипіння. Киплячим маринадом залити перець в банках, додавши 1 столову ложку олії на літрову банку. Стерилізувати банки 20 хв., тоді відразу закрити.
•    Салат з моркви і горіхів. Очищену сиру моркву (2 шт.) натерти на тертушці, полити медом (2-3 столові ложки), перемішати і посипати очищеними волоськими горіхами (2-3 столові ложки).
•    Салат з моркви, сиру і меду. На 100 г сиру – 2 моркви і столова ложка меду. Сир протерти через сито, додати мед, натерту на тертушці моркву, все перемішати.
•    Гарбуз із горіхами. Шматочки почищеного гарбуза (500 г) залити гарячою водою так, щоб вона наполовину покрила гарбуз, закрити кришкою і варити 20-30 хв. Вийняти з каструлі, охолодити, дрібно порізати і перемішати з товченими горіхами (1 склянка), змішаними у кип’яченій воді з цукром (½ склянки) і медом (2 столові ложки). На стіл подавати холодним.
•    Салат із медовим соусом. Тонко порізати і перемішати різну зелень: салат, шпинат, огірки, редис, солодкий перець, капусту, моркву, помідори, зелений горошок, цибулю. Приправити індійським соусом: сік одного лимона, столова ложка меду, ½ столової ложки цукру, ¼ чайної ложки червоного меленого перцю. Поливати салат соусом (1-2 столові ложки на порцію) перед подаванням на стіл.
•    Малина консервована з медом. Малина – 1 кг, мед – 200-250 г. Перебрану і промиту малину виложити на сито, щоб стекла вода. Потім скласти в банки, залити медом (бажано з акації), стерилізувати 10-15 хв і герметично закупорити.

Search:
????????...

характеристика карпа з кайдашевої сім ]

текст публіцистичного стилю

Філософсько-етичні і творчі пошуки Льва Толстого

бібліографія мовознавчих праць

УРОК ІНФОРМАТИКИ ПАПКИ ФАЙЛИ ЯРЛИКИ

чіпка борець за справедливість чи злочинець

характеристика мотрі з кайдашевої сім ]

структура освіти в польщі

епіграфи до роману "хіба ревуть воли..?""

глобальна мережа



?????????? ????????? ????
   
Created by Yura Pagor, 2007-2010