.: Menu :.
Home
Реферати
Книги
Конспекти уроків
Виховні заходи
Зразки документів
Реферати партнерів
Завантаження
Завантажити
Електронні книги


????????...

 
��������...
Напої з меду 


Напої з меду

•    Медовий напій. Чотири кілограми меду розвести в 6-ти літрах води, дати кілька разів закипіти, додати 50 г хмелю і поставити в холодне місце, щоб перебродив. Потім процідити, розлити в пляшки і закрити.
•    Збитень з ромашкою і м’ятою. На 2 склянки води взяти столову ложку меду, чайну ложку сухої м’яти, чайну ложку аптечної ромашки. М’яту і ромашку залити кип’ятком, настоювати під закритою кришкою 30-40 хвилин. Профільтрувати, додати мед, розмішати до розчинення. Подавати до столу гарячим.
•    Збитень із листям смородини і малини. На дві склянки води взяти столову ложку меду і по чайній ложці сухого листя смородини й малини. Приготувати так, як і в попередньому рецепті.
•    Збитень із звіробою та м’яти. Меду – 150 г, 2 літри води, 100 г цукру, 5 г сушеного звіробою, 5 г гвоздики, 10 г кориці, 5 г м’яти, 10 г порошку імбиру, перець горошком – 1 г.
Мед прокип’ятити з невеликою кількістю води, зняти шуму. Окремо прокип’ятити цукор і з’єднати обидві частини. Випарувати якнайбільше води на маленькому вогні. Протягом 15-20 хв відварити спеції. Настоювати 10 хв. Потім процідити, додати медово-цукрову масу і підігріти, не доводячи до кипіння. Подавати гарячим.
•    Медовий квас (1). 0,5 склянки меду, 1/2 чайної ложки лимонної кислоти, 50 г дріжджів, столова ложка борошна, 6 літрів холодного кип’ятку.
У воду додати лимонну кислоту або лимонний сік. Борошно розмі-шати з медом і дріжджами і, повільно помішуючи, вилити до решти воду. Добре розмішати. Посуд із квасом прикрити марлею і залишити на добу. Наступного дня розлити в пляшки, міцно закрити і зразу ж перенести в прохолодне місце. Через два дні квас готовий. Пити охолодженим.
•    Медовий квас (2). На 1 л води взяти 100 г екстракту квасу, 75 г меду, 8-9 г дріжджів. Екстракт квасу розвести в теплій кип’яченій воді, додати дріжджі і поставити в тепле місце для бродіння на 5-6 годин. Як тільки квас почне пінитись, процідити, додати мед і перемішати. Розлити в пляшки. У кожну з них вкинути по 2 родзинки, поставити в холодильник для охолодження.
•    Петрівський квас. Цей квас готується аналогічно рецепту “Медовий квас (1)”, тільки разом із дріжджами додають 40 г натертого на мілкій тертушці, хрону.
•    Напій із моркви з лимоном і медом. Моркви – 1 кг, сік одного лимону, 2 столових ложки меду. До соку, отриманого з моркви, додають трохи води, мед, сік лимона і сіль за смаком.
•    Напій шипшини з медом. Дві столових ложки плодів шипшини, 2 столових ложки меду, 0,5 л води.
Плоди шипшини промити холодною водою і подрібнити. Покласти їх в емальований посуд і варити у двох склянках кип’ятку протягом 10 хв. Відвар разом із шипшиною перелити в чистий скляний посуд і, накривши марлею, залишити настоювати в теплому місці 10-12 годин. Тоді масу процідити через трійний шар марлі, а ягоди відтиснути. До отриманого напою додати решту кип’яченої води, дві столових ложки меду і старанно розмішати. Цей вітамінний напій потрібно використовувати протягом 12-24 годин після виготовлення. Дорослим приймати 2 склянки напою протягом дня, дітям – 1 склянку.
•    Горіхове молоко з медом. Води – 250 г, 4 столових ложки товчених горіхів, 4 столових ложки меду, 3 склянки холодного молока. У каструлю з водою покласти горіхи і мед. Масу закип’ятити, тоді охолодити, додати молоко і процідити.
•    Медово-малиновий напій. Один кілограм малини замочити в 400 г оцту. Протягом п’яти днів суміш періодично помішувати ложкою. Процідити через марлю, додати 1 кг меду і кип’ятити 5 хв. Теплу масу розлити в пляшки. Вживати з холодною водою – на склянку води три столових ложки сиропу.
•    Сироп із кропиви. Листя молодої кропиви (1 кг) пропустити через м’ясорубку, додати 3 склянки води, прокип’ятити, процідити через марлю. Отриманий сік кропиви з’єднати з медом (0,5 кг), долити ще 2 склянки води, довести до кипіння, дати трохи охолодити і розлити в пляшки. Зберігати в прохолодному місці. Використовувати для приготування напою.
•    Напій старожилів. Одна столова ложка сушених ягід бузини, 0,5 л води, 2 столових ложки меду. У гарячий відвар із сушених ягід бузини після проціджування додати мед і пити гарячим.
•    Сік обліпихи з медом і м’ятою (тонізуючий напій). Розвести в одній склянці кип’яченої води 60 г меду, змішати з 3 склянками обліпихового соку і половиною склянки настоянки м’яти. Процідити, підігріти і гарячим розлити в прогріті банки або пляшки, які пастеризують, витримуючи на водяній бані протягом 25-35 хв, потім герметично закривають і залишають на кілька годин у теплі (накривши теплою ковдрою).
•    Чайний “бальзам” із медом і овочами. Дві чайних ложки грузинського чаю першого або другого сорту, ¼ чайної ложки м’яти сухої, 4 склянки води, 2 свіжих яблука, 1 червоний буряк, 2 столових ложки меду, лимонна кислота (на кінчику ножа).
Заварити чай із м’ятою. Яблука з видаленим насінням нарізати соломкою, додати пропущений через м’ясорубку буряк, лимонну кислоту. Довести до кипіння, охолодити, додати мед.

Search:
????????...

цікаві факти життя Панаса Мирного

Особливості державного устрою політичного життя та соціально економічного розвитку США

антропогенна небезпека

яке є знання

виготовлення порошків

Їжа та вода це необхідність

р іваничук мальви

хіба ревуть воли як ясла повні цитати про Чіпку

робота з книгою

план тексту хіба ревуть



?????????? ????????? ????
   
Created by Yura Pagor, 2007-2010