.: Menu :.
Home
Реферати
Книги
Конспекти уроків
Виховні заходи
Зразки документів
Реферати партнерів
Завантаження
Завантажити
Електронні книги


????????...

 
��������...
Алкогольні напої з меду 


Алкогольні напої з меду

    Медове шампанське. В емальований посуд влити 7 пляшок води. Коли вода закипить, додати до неї 2 л меду. Помішуючи дерев’яною ложкою, довести до кипіння, додати дві пляшки пива світлих сортів, п’ять попередньо нарізаних дольками лимонів. Коли суміш знову закипить, додати 12 родзинок і поставити в тепле місце (16-18°С), накривши чистою полотняною тканиною.
Як тільки суміш почне бродити (з’явиться піна), її негайно фільтрують і роз¬ли¬вають через скляну лійку в ідеально чисті пляшки з товстого скла (з-під шампанського). Якщо пропустити початок бродіння, то напій скисне. Після розливу напою в кожну пляшку вкидають ще по одній родзинці, щільно закривають стерильними (гарячими) корками від шампанського і ретельно зав’язують міцною мотузкою або ж м’яким дротом. Після обв’язки корок вмочують в гарячий вар (сургуч) парафін або віск. Пляшки зберігають у прохолодному темному місці (погребі). Через 1-2 місяці медове шампанське готове до вживання. При відкриванні шампан¬сь¬кого потрібно бути обережним, бо тиск вуглекислоти в пляшці дуже великий.
    Медовий вишняк. У скляний посуд на 20 літрів засипають 5 кг вишень, додають 2 кг меду, 5-6 л кип’яченої води, закривають пробкою з вати. Через два тижні, після закінчення бурхливого бродіння, сусло зціджують і закривають у пляшки, які зберігають закупореними у прохолодному місці. Через тиждень-два напій готовий для вживання.
    Медово-яблучний напій. У киплячу воду (4 л) вливають мед (0,6 л), яблучний сік (10 л) і додають 15 г лимонної кислоти. Після охолодження до 25-27°С додають 2-3 столові ложки пекарських дріжджів, розведених у воді, та родзинки (50 г). Через добу сусло, що забродило, проціджують і розливають у пляшки, додаючи у кожну по 1-2 родзинки. Пляшки закупорюють і ставлять на холод для доброджування.
    Грушевий. З груш (500 г) видалити зернятка, нарізати тонкими шматочками, залити водою (2 л) і довести до кипіння. Зняти з вогню і настоювати 2-3 год. Тоді процідити, додати цукор (50 г), мед (100 г), дріжджі (15 г), корицю і залишити на 10-12 год. в теплому місці для бродіння. Знову процідити, розлити в пляшки, міцно закупорити пробками. Витримати в холодному місці 3 доби.
    Любительський. У 4 л теплої кип’яченої води розчинити 400 г меду, додати нарізані шматочки лимона, родзинки (100 г), 1-2 столові ложки попередньо розведеного водою житнього борошна або 200 г розмочених житніх сухарів і дріжджі (20 г). Коли родзинки спливуть (через добу), додати ще 1 л кип’яченої води. Коли родзинки спливуть знову, квас процідити і поставити на холодне місце ще на 2-3 доби.
    Медовий лимонад. У скляну або емальовану посудину кладуть 1 кг меду, додають 10 л окропу і трохи пивних дріжджів. На другий день, після того, як почнеться бродіння, лимонад фільтрують і розливають в чисті, з товстого скла, пляшки. Щільно закривають, корок замотують міцною мотузкою або закручують м’яким дротом. Зберігають у прохолодному місці. Вуглекислота, яка утворюється при бродінні суміші, надає лимонаду ознак шампанського.
    Тонізуючий медовий напій із лимонником китайським. Ягоди лимоннику (15 г) подрібнити в ступці, залити 300 мл крутого окропу, настояти 15 хв на водяній бані, тоді ще 1-2 год. в теплі. Проціджують, додають мед за смаком і п’ють по 1 столовій ложці 2-3 рази протягом дня. Подрібнені листки лимоннику можна заварювати як чай. Одержаний ароматний тонізуючий напій п’ють із медом. Ефективним є використання спиртової настойки лимоннику: 20-30 крапель приймати за 0,5 год. до їди тричі на день.
    Мед монастирський. У 2 л води розвести 600 г меду. Суміш варити в емальованій каструлі на слабкому вогні 2 год. В киплячий мед опустити марлевий мішечок із хмелем (3 столових ложки). Додати 300-500 мл води, яка википіла і ще варити 1 год. Процідити і поставити в тепле місце для бродіння. Після того, як мед перебродив (припинилось шипіння) додати 3 столових ложки міцного тільки що завареного чаю. Процідити через три шари марлі тричі. Розлити в пляшки і поставити на холод. Через 6-7 місяців напій готовий до вживання.
    Медове вино (медовуха). Налити в емальовану каструлю 15 л води, підігріти і додати 1,2 л меду, розмішати і кип’ятити на слабкому вогні 1,5 год (періодично знімати піну). Остудивши, розлити сироп в скляний посуд і поставити в тепле темне місце. Бродіння почнеться через 5-10 днів, закінчиться – через два тижні. Після цього молоде вино зливають з осаду і ставлять для подальшого бродіння (ще на 10-15 діб), тоді щільно закривають. Через 3-4 тижні молоде вино готове до вживання. Зберігати вино ліпше в прохолодному місці добре, закритих пляшках.
Така медовуха не містить в собі сивушних масел, має приємний смак, ароматний на запах, дуже корисний людям з хронічним захворюванням і, зокрема, людям старшого та похилого віку.

Search:
????????...

кросворд з адміністративного права

Перевірка якості меду

скорочено повія

Помилки прозріння Жульєна Сореля

виховний захід для молодших школярів Газ у побуті

цікаві вислови

що такетези

електроскоп досліди

Культурні цінності сучасного українця

характеристика жульєна сореля



?????????? ????????? ????
   
Created by Yura Pagor, 2007-2010